Не кожен ризикне спробувати: назвали три найгостріші страви світу
Найгостріша їжа відноситься до ексклюзивних страв, створених спеціально для любителів кулінарного екстриму. Вона не є національною стравою. Однією з найгостріших страв у світі є ягня з соусом каррі під назвою Bollywood Burner. Цей соус сягає 850 тисяч одиниць за шкалою Сковілла. На другому місці є курячі крильця Hot Suicide Wings, які готуються з перцю сорту Хабанеро Ред Савіна, в якому гострота може досягати 577 тисяч одиниць на шкалі Сковілла. Абсолютним рекордсменом із гостроти є перець сорту Pepper X, розроблений Едом Каррі, засновником американської компанії Puckerbutt Pepper Company.
Вплив гострої їжі на організм людини індивідуальний. Деякі люди можуть безперебійно вживати гострі перці, не відчуваючи жодних побічних ефектів, тоді як для інших навіть невелика кількість гострого соусу може призвести до лікарняного звернення. Велику роль у сприйнятті гостроти грішать можливі захворювання шлунково-кишкового тракту.
Якщо ви не готові до вживання такої їжі, краще утриматися від експериментів. Також цікаво знати, що у ресторанах, де подають дуже гострі страви, з гостей беруть розписки про відсутність претензій до закладу у разі можливої шкоди здоров'ю.
У жовтні перець Pepper X був занесений до Книги рекордів Гіннеса зі значенням гостроти 2 мільйони 693 тисяч одиниць на шкалі Сковілла. Цей продукт дегустували лише 5 осіб у всьому світі.