Напувала в'яленої риби: у мешканки Кіровоградщини підозрюють ботулізм
У мешканки Світловодська підозрюють ботулізм. Захворювання могла викликати в'ялена риба, яку жінка купила на ринку сирої та приготувала в домашніх умовах.
Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.
Жінка з підозрою на ботулізм нещодавно потрапила до Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні. Нині вона лікується у цій медустанові.
За інформацією Держпродспоживслужби, наразі проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування цього випадку.
Зазвичай навесні та влітку спостерігається збільшення випадків харчових отруєнь, у тому числі й небезпечної гострої токсикоінфекції – ботулізму. Найчастіше це захворювання виникає через вживання грибних, м'ясних, рибних, рідше – консервів овочевих, особливо домашнього приготування. Небезпека становить також споживання копченої, в'яленої риби або м'ясної продукції з недотриманою технологією приготування.
Симптоми ботулізму найчастіше виникають від 2 годин до кількох діб після їди зі збудником цієї хвороби. Короткий період інкубації вказує на тяжкість захворювання. На відміну від харчового отруєння для ботулізму характерною є відсутність значного підвищення температури (ознобу).